Előfizetői tartalom

Támadás készül a CIG vezetői ellen - Ki állhat a háttérben?

Turzó Ádám Pál
A CIG Pannónia április 18-ai közgyűlésére készített előterjesztésekből kiderült, hogy a társaság igazgatóságának elnökét, Horváth Bélát, és a felügyelőbizottság elnökét, Járai Zsigmondot is visszahívná a biztosító egyik részvényesi érdekcsoportja. Az ügy hátterében információink szerint nem éppen barátságos befolyásszerzési kísérlet zajlik. Az alapszabály a részvényesek és részvényesi csoportok számára legfeljebb 10 százalékos szavazati befolyást engedélyez, ez azonban könnyen megkerülhető. Mindenesetre úgy tűnik, nehéz lesz leváltani Horváth Bélát és Járai Zsigmondot, mivel ehhez háromnegyedes közgyűlési többség szükséges, és eddig a menedzsment meglehetősen stabil támogatást élvezett.

Visszahívnák Járai Zsigmondot és Horváth Bélát A CIG Pannónia március 27-én közzétett részvényesi előterjesztésben foglaltak szerint bár Horváth Béla elévülhetetlen érdemeket szerzett a társaság alapításában és eddigi működésében, a megváltozott piaci körülmények és elvárások miatt a CIG Pannónia igazgatósági elnöki posztjáról elképzelhető, hogy távoznia...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái