Előfizetői tartalom

Felfedték a túl nagy bankokra vonatkozó terv részleteit

Portfolio
A túl nagy bankokat szabályozó javaslat részleteiről is beszámoltak az eltőrjesztők tegnap Amerikában. Az adófizetők védelmében megnövelnék az óriásbankokra vonatkozó tőkekövetelményt, hogy ezzel csökkentsék egy esetleges csőd kockázatát. Az 500 milliárd dollárnál is több eszközzel rendelkező bankokra 15 százalékos, az 50 és 500 milliárd közöttiekre 8 százalékos tőkekövetelmény vonatkozna - írja a Bloomberg.

Hasonló témák is terítékre kerülnek a Portfolio.hu hitelezési konferenciáján. Regisztráljon Ön is! A négy legnagyobb amerikai bank, a JP Morgan, a Bank of America, a Citigroup és a Wells Fargo közel 2 ezer milliárd dollárral több eszközzel rendelkeznek, mint mielőtt kisegítő csomagot kaptak volna a 2008-as válságot követően - fejtette ki Sherrod Brown szenátor, a javaslat...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés