Előfizetői tartalom

Ahogy mi találkozunk velük - A magyar bankok számokban

A magyar bankrendszer infrastruktúrája az elmúlt 5 évben alig növekedett, mivel a bankok a pénzügyi válság, a különadók és a tranzakciós illeték terhe miatt költségcsökkentő lépésekre kényszerültek. A pénzintézetek a veszteségek ellenére is próbálták megőrizni a már kiépített hálózatukat, ugyanakkor az idén már harmadik éve tartó veszteséges időszak egyre inkább érezteti hatását a bankok infrastruktúrájának méretén. A fiókok, banki alkalmazottak és a bankautomaták száma összességében csökkent, a bankkártyáknál stagnálás volt tapasztalható, viszont a POS-termináloknál egyenletes tempójú növekedés látható.

Nehéz éveket tudhat maga mögött a bankszektor A pénzügyi szektort terhelő tranzakciós adó, bankadó és a pénzügyi válság együttesen odáig vezetett, hogy a magyar bankszektor idén már harmadik éve veszteségesen működik, a költségeket ezért a lehető legnagyobb mértékben racionalizálniuk kellett.Emellett az összességében veszteséges bankok infrastruktúrája is megsínylette...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés