Előfizetői tartalom

Átléptek a bankok egy küszöböt (Interjú Jelasity Radovánnal)

Mára a bankok többsége átlépte azt a küszöböt, amelyen túl már túlzott lenne a tőkeáttétel-csökkentés folytatása - véli Jelasity Radován, az Erste Bank Hungary elnök-vezérigazgatója. A bankvezér szerint a bankok kamatmarzsa jelentősen csökkenni fog, aminek fényében az MNB új hitelprogramja is más színben tűnik fel, mint korábban tűnt volna. A vállalati szektor fogja beindítani a lakossági hitelezést is. Utóbbihoz a félszocpol bevezetése is hozzájárul, amelyre a kormány május végéig tett ígéretet.

Az interjú hosszabb változata a Portfolio.hu Magazin ma megjelent májusi, Hitelezés számában olvasható, töltse le Ön is! P.: Jelentős tőkeáttétel-csökkentésen estek át Magyarországon a külföldi tulajdonú bankok, köztük az Erste Bank. Szükségszerű-e, hogy folytatódjon a folyamat? Jelasity Radován: Szerintem nem. Annál is kevésbé, mert a tőkeáttétel-csökkentést...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés