Előfizetői tartalom

"Trójai lovakkal" enyhítenék a szabályokat az USA bankjai

Portfolio
Az amerikai bankok és biztosítók nemzetközi kereskedési megállapodásokon keresztül próbálkoznak a Dodd-Frank szabályok egy részének enyhítésével - írja a Bloomberg. A Dodd-Frank törvényt a 2008-as pénzügyi válsághoz hasonló esetek elkerülése érdekében vezették be, amely korlátozza a bankok kockázatosnak számító kereskedési tevékenységét.

Miközben a pénzintézetek azt állítják, hogy olyan megállapodást szeretnének elérni a nemzetközi tárgyalások során, amely a szigorú belföldi szabályokat is tiszteletben tartja és a gazdasági növekedést is támogatja, addig mások úgy látják, hogy a bankok megpróbálnak a bevezetett szabályokon enyhíteni. "A Wall Street-i bankok a kereskedési megállapodásokon keresztül...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés