Előfizetői tartalom

Vihar előtti csend - A profik még kitartanak

Portfolio
Az utóbbi egy hónap a részvénypiac emelkedését hozta, a sokak által várt eladói hullám elmaradt, ami azt jelenti, hogy a kockázatosabb modellportfóliók szép teljesítményt hoztak. A Portfolio.hu által megkérdezett alapkezelők a kedvező környezetben nem változtattak a portfóliókon, inkább olyan területekre súlyoztak át, amelyek korábban alulteljesítőek voltak, így a magyar részvénypiacra és a nyersanyagpiacra. A portfólió-ajánlókhoz adott kommentárok alapján az állapítható meg, hogy az alapkezelők kivárnak, a többségük a nyár folyamán eséseket vár, és ha a piacon elindul a lejtmenet, akkor akár nagyobb portfólió-átrendeződésre is sor kerülhet. Addig viszont nem indokolja semmi a drámai változtatást, még akkor sem, ha tudvalevő a mögöttes fundamentumoktól a piacok elszakadtak.

A "Portfólió-ajánlók" sorozatunk keretében minden hónapban arról kérdezzük a hazai alapkezelőket, hogy miképpen állítanának össze egy közepes kockázatvállalású, közép távra szóló modellportfóliót. Az ajánlók a májusi helyzetnek megfelelően készültek el, a piacot jól lefedő felmérésünkben 10 alapkezelő szerepeltette magát. A portfólió-ajánlókat a következő...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés