FONTOS Válságban Európa, de már látszik, hogy ki mentheti meg az EU-t
 
Előfizetői tartalom

A részvényesek érdekeit nézik az amerikai alapkezelők

Portfolio
Az amerikai alapkezelési piac főbb trendjeit mutatta be az iparág legendája, John C. Bogle egy közelmúltban rendezett konferencián. Véleménye szerint nagyon sok alap tűnt el a piacról 2001-2012 között, és ez a tendencia a jövőben is folytatódhat, a ma működő 4600 részvényalapból például egy évtizeden belül 2500 már nem lesz ott a piacon. A guru szerint az alapkezelési piacot átrendezte, hogy az átlagos alapkezelési díjak emelkedése nem volt összhangban az elért teljesítményekkel. A legjobban a versenyből az indexkövető alapokat kínáló szereplők jöttek ki, akik le tudták szorítani a költségeiket, vagy azok a kisebb szereplők, akik a teljesítmények oldalán kiemelkedőt nyújtottak - írja a Forbes.

A Boston Security Analysts Society által a közlemúltban tartott eseményen felszólalt az amerikai befektetési alappiac legendája, a Vanguardot alapító John C. Bogle, aki előadásában számos megdöbbentő trendre hívta fel a figyelmet. Az előadása szerint 2001-2012 között minden évben a befektetési alappiacról átlagosan az alapok 7%-a tűnt el, miközben a befektetési alappiac kinti...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés