Előfizetői tartalom

Friss banki rangsor: mitől robbant szét a mezőny?

Közel 50%-kal emelkedett az elmúlt egy évben az OTP árfolyama, az Erste Banké még nagyobb mértékben. A többi régiós bank lemaradt tőlük. Fundamentális értelemben azonban a lengyel bankok továbbra is jóval erősebbek, az OTP és az Erste erősödése inkább a korábbi tőzsdei alulteljesítéssel magyarázható. Nettó kamatmarzsban ugyan továbbra is bivalyerős az OTP, és a betétgyűjtésben is szépen jön föl, a hitelportfólió minőségét tekintve viszont harmatgyenge. Az osztrák bankok mintha nem találnák a módját, miként hitelezzenek, és számos szempont alapján kettészakadt a mezőny. Régiós banki összehasonlítás az első negyedéves gyorsjelentések alapján.

Méret, érték és profit. Ki mekkora most? Elsőként ezúttal is érdemes összehasonlítani a bankok értékét és méretét. A kiválasztott hat bank a magyar OTP Bank, az osztrák Erste Group és Raiffeisen Bank International, a lengyel PKO és Pekao bankok, valamint a cseh Komercni Banka. A piaci kapitalizáció szempontjából az elmúlt három hónapban nem változott a szereplők sorrendje...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés