Előfizetői tartalom

Túl sokan álltak be egyetlen magyar bank ernyője alá

Mintegy 15%-os részesedést szereztek a takarékszövetkezetek a Magyar Nemzeti Bank Növekedési Hitelprogramjának 1. pillérében. A 64 milliárd forint körüli összeg jóval nagyobb, mint amekkorát a kkv-hitelpiacon meglévő részesedésük alapján kaptak volna a takarékok. A Portfolio.hu értesülései szerint ennél még nagyobb lett volna a takarékszövetkezetek igénye, ám közülük sokan a technikai jellegű elosztási szabályok miatt nem kapták meg a teljes igényelt összeget. Pedig a jegybank egyik célja épp az ő helyzetbe hozásuk lett volna. Különösen a Takarékbank mint ernyőbank alá tartozó takarékok és magyar tulajdonú kisbankok egy része kapott így kevesebbet, ugyanis közöttük valamiért egy közös kvótát osztották szét.

Amit a Növekedési Hitelprogramról tudni kell - Vállalati fórum a Portfolio.hu és az MKB Bank szervezésében! Megnőtt a külföldi részarány A Magyar Nemzeti Bank célja, hogy a vállalati hitelpiac állóvizét felkavarva előnybe hozza a kisebb hitelintézeteket, ezért használ az allokáció során kártyaleosztásos módszert - hangzott el a jegybank Növekedési Hitelprogramját...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái