FONTOS Ami összeköt, az elválaszt? A digitalizáció területi egyenlőtlenségei a magyar feldolgozóipar tükrében
 
Előfizetői tartalom

Roham a bankoknál: tízezreknek kellene Matolcsy olcsó hitele

Követ hajított a Magyar Nemzeti Bank a hazai vállalati hitelezés állóvizébe, koncentrált támadást indítva a hitelszűke ellen. A bankárok egyik legfontosabb beszédtémája lett a nyáron a Növekedési Hitelprogram, ami nem véletlen: a program keretében nagyobb összegű kis- és középvállalkozási hitel kihelyezéséről kell dönteniük három hónap leforgása alatt, mint eddig a teljes vállalati üzletágban. A hitel olcsósága miatt a vállalkozások is aktívan érdeklődnek, közülük jelenleg 43 ezer rendelkezik banki hitellel, devizahitele viszont csak 11 ezernek van. A program egy takaréklángon égő banki tevékenységbe lehel most életet.

Vállalati hitelezés: szomorú folyamatok Nem elég, hogy a válság hatására megállt a hazai vállalatok hitelállományának dinamikus növekedése, a magyar bankok kisebb szeletet hasítanak ki a finanszírozásukból, mint korábban. A bankok helyét elsősorban a külföldi finanszírozók (pl. anyacégek) vették át: arányuk a válság előtti 40%-ról 50% közelébe emelkedett mára.2008...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés