Előfizetői tartalom

A pánik háttere: baljós árnyékvilág nőtt a bankrendszer fejére

Amilyen gyorsan jött, olyan gyorsan el is múlt - gondolhatnánk a kínai bankrendszerben kialakult június végi feszültségről. A múlt hét elején még a Lehman Brothers összeomlásával vontak párhuzamot, ma viszont már egészen más piacok miatt aggódnak a befektetők. A pánik lecsengett, Kína azonban továbbra is élénk figyelmet érdemel: olyan "nem hivatalos" bankrendszer nőtt a "hivatalos" bankok fejére az elmúlt fél évtizedben, amely tartós és akár hosszú távú rendszerszintű instabilitás forrása lehet. Az elmúlt hetek epizódja nem volt más, mint a jéghegy csúcsa egy gigantikus konfliktusban, amely a merev állami bankszabályozás és a mellette zabolátlanul növekvő hitelpiac szereplői között zajlik. Mégis milyen körülmények között?
Cikkünkben az alábbi kérdésekre igyekszünk választ adni: - Kikből áll Kína bankrendszere? - Hogy teljesítenek a kínai bankok? - Mi a kapcsolatuk az árnyékbankrendszernek nevezett jelenséggel? - Milyen kockázatokat hordoznak a kínai "árnyékbankok"? - Mi váltotta ki a június végi piaci pánikot, és mi lehet a tanulsága?Így fest a kínai bankrendszer A kínai bankrendszer...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái