Előfizetői tartalom

Keserédes meglepetés a CIG Pannóniától (2.)

A pénzintézetek napja a mai: az OTP után ma reggel 7 órakor a CIG Pannónia jelentett, a kora esti piaczárás után pedig majd az FHB fogja közzétenni második negyedéves gyorsjelentését. Ami a biztosítót illeti, ha kicsit is, de ismét nyereséges lett a társaság (hasonlóan 2012 negyedik negyedévéhez), felülmúlva az elemzői várakozást. Fontosabb részletek: - Magyar számviteli szabályok szerint ismét nyereség, szemben a veszteségről szóló elemzői várakozással (IFRS szerint még veszteséges negyedév) - Visszaeső díjbevételek és nagyon gyatra értékesítési eredmények - Csökkenő szerzési és igazgatási költségek, amelyek szintén hozzájárultak a javuló eredményhez.

A mostoha piaci környezetre utal, hogy az értékesítések további visszaesése mellett a társaság díjbevétele is tovább esett, és 2%-kal elmaradt a második negyedévben a várakozását egyedüliként közzétevő KBC elemzői becslésétől is. Az értékesítési teljesítmény első ránézésre nagyon gyatrának tűnik a biztosítónál, ami vélhetően a biztosítási piac mostoha helyzetével...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái