Előfizetői tartalom

800 milliárdos veszteség négy magyar banknál - Itt a friss rangsor!

Melyik a legnyereségesebb és a legveszteségesebb bank Magyarországon? Melyikük bánik a legjobban a tulajdonosok pénzével? Melyik bank keres arányosan a legtöbbet a kamatokon, és melyik a legkisebb hitelezési veszteséggel működő pénzintézet? Többek között ezekre a kérdésekre kaphatunk választ, ha a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete által a közelmúltban kiadott Aranykönyv adatait áttekintjük. Cikkünkben a magyar bankok 2012-es rangsorát és elmúlt néhány évi teljesítményét mutatjuk be.

Cikkünkben a magyar számviteli szabályok szerinti egyedi PSZÁF-adatok alapján egységesen végeztük el a számításokat, így azok eltérhetnek a bankok által közölt adatoktól. Ahogy arról negyedévről negyedévre beszámol a Portfolio.hu, a magyar bankszektor 2010 óta veszteségesen működik. A PSZÁF most közzétett Aranykönyve részletesen bemutatja az egyes bankok 2012-es eredményét....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés