Előfizetői tartalom

Erste: az üzleti környezet visszahúzza a bankok nyereségességét

Portfolio
Az Erste ma publikálta a kelet-közép-európai bankszektorról szóló elemzését, ebből az derül ki, hogy a megkezdődő kilábalás hatására a befektetők figyelme a régiós növekedési sztorik felé fordul, ebből a bankszektor is profitálhat. Lengyelországban és Csehországban jól láthatóak a strukturális előnyök a többi országgal összehasonlítva, a bankok nyereségességére itt inkább fiskális irányból leselkedik veszély, mintsem működési oldalról. Magyarországon, Romániában és Szerbiában a fenntartható nyereség érdekében számos intézkedésre szükség van, a kockázati költségek visszavágása, és a növekedés, a marzsok és a kockázati költségek közötti egyensúly megtalálása jelenti a legnagyobb kihívást a bankok számára - áll az Erste közleményében.

Az elemzés főbb pontjai: • Csehország: stabil eszközminőség, átlagos NPL-ráta (6 százalék), az egyik legalacsonyabb hitel/betét arány Európában • Lengyelország: 2013 harmadik negyedévében bővülésnek indul a nettó kamatbevétel, majd a negyedik negyedévben a beruházási hitelek boomja várható és a lakossági hitelezés is megélénkül • Magyarország: a forráskivonás...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés