Előfizetői tartalom

Devizahiteles törlesztőrészletek: itt a fordulat?

Ma csaknem százmilliárd forinttal magasabb törlesztőrészletet fizetnek a devizahitelesek egy év alatt, mint öt éve - derül ki a Portfolio.hu számításaiból. Az elmúlt évben nem nőtt tovább a devizahitelek átlagkamata, a forint árfolyama viszont soha nem volt olyan gyenge az euróval és a frankkal szemben, mint az idei év eddigi részében átlagosan. Elméletileg nőtt volna tehát a törlesztési teher, az árfolyamgátba belépett ügyfeleknek köszönhetően azonban tavalyhoz képest számításaink szerint már csökkent a ténylegesen kifizetett törlesztőrészlet. Úgy tűnik, a devizahiteles törlesztőrészletekben a készülő csomag nélkül is már elérkezett a fordulat.
2013 az eddigi legnehezebb esztendő azok számára, akik nem élnek egyik devizahiteles lehetőséggel sem, hiszen a frank éves átlagban nem volt még ilyen erős (átlagosan 240,9 forint), és az euró is rekordot döntött (átlagosan 296,7 forint) a forinttal szemben. Bár az év eddig nem hozott olyan árfolyamcsúcsokat, mint 2011 nyarán a frank vagy 2012 elején az euró, az év átlagában...

Tisztelt felhasználónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Ha rendelkezik érvényes előfizetéssel, kérjük, lépjen be az alábbi űrlapon:

 

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái