Előfizetői tartalom

Kiderült, kiknek jött be a devizahiteles árfolyamgát

Portfolio
Mintegy negyedével csökkenti a frankhitelek törlesztőrészletét az árfolyamgát, mégsem lépett be a programba a jogosultak közel 62%-a. Az MNB felmérte, miért hagyta ki a lehetőséget több mint 270 ezer devizahiteles. Kiderült: a legtöbben a törlesztőrészlet későbbi megemelkedésétől tartanak, vagy egy új devizahiteles csomagra számítanak. Azok közül maradtak ki belőle a legtöbben, akiknek a legnagyobb szükségük lenne rá.

Ezer, hitellel rendelkező háztartás megkérdezésével készíttetett kérdőíves felmérést az MNB a GfK Piackutató Kft.-vel. Ebben felmérték azt is, hogy a devizaalapú jelzáloghitellel rendelkezők többsége miért nem vette igénybe az árfolyamgátat. Az eredményt a jegybank csütörtökön közzétett pénzügyi stabilitási jelentésében ismertették. Eredmények Érdekes következtetésre...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés