Előfizetői tartalom

Felgyorsulhat a privátbanki szelekció a szektorban

Portfolio
Kivételes időszakot él át ma a magyar privátbanki piac, a jegybanki alapkamat csökkentésének legfőbb hatása az, hogy a piacon igazi szelekció indulhat el. Ezt jól mutat az is, hogy a kisebb szereplők egyre több mandátumot kapnak, bár a kedvező környezet miatt a nagyobb üzletágak is szép növekedést tudtak felmutatni. Friss pénzek a szektorban keletkeznek, több százmilliárd forint keres évente magának helyet, a probléma az, hogy eddig ezeknek a pénzeknek egy jelentős része külföldre került. A vagyonkezelési tevékenység felértékelődésével összhangban nagy lehetőség adódik, kétségtelen, hogy kulcsfontosságú szerepet kapnak a tanácsadók - hangzott el a Blochamps sajtóreggelijén.

A privátbanki statisztikákban szereplő adatok alapján az látszik, hogy kevesebb az a pénz, amellyel bővült a piac, sokkal nagyobb növekedésre is lenne lehetőség, ez viszont nem itthon realizálódik, hanem külföldi (offshore) szolgáltatókhoz kerül. Igaz a privátbanki üzletágak az utóbbi időszakban az átlagnál magasabb növekedést tudtak elérni, viszont ennél is nagyobb...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés