Előfizetői tartalom

Becsődölt egy takarék - 20 milliárd forint úszhat el

Az MNB csütörtöki bejelentése alapján lényegében a Soltvadkert és Vidéke másfél évvel ezelőtti sorsára jutott a Körmend és Vidéke Takarékszövetkezet, amely a takarékok döntő többségével ellentétben nem lépett be az új szövetkezeti integrációba. A lakossági és vállalati betéteseket 100 ezer eurós összegig 20 munkanapon belül kártalaníthatja az ország betéteseinek pénzét védő és a bankok befizetéseiből működő Országos Betétbiztosítási Alap (OBA). Egy évvel ezelőtti adatok alapján nagyjából 20 milliárd forint körül lehet a kártalanítási összeg, bár az adatok összesítését még most végzi az OBA.

Novemberben felügyeleti biztosokat rendelt ki a takarékhoz, csütörtökön pedig bejelentette az MNB, hogy határozatában visszavonta a Körmend és Vidéke Takarékszövetkezet tevékenységi engedélyét és elrendelte végelszámolását. A törvény értelmében ez azt jelenti, hogy húsz munkanapon belül kártalanítja a betéteseket az Országos Betétbiztosítási Alap. Megkerestük...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés