Előfizetői tartalom

Eladná svájci leányát a bankóriás

Portfolio
Miközben tavaly májusban még az HSBC úgy nyilatkozott, hogy nem válna meg svájci privátbankjától, piaci információk szerint most mégiscsak azon gondolkoznak, hogy értékesítsék az üzletágat. Hivatalosan a bankóriás azt mondta, hogy teljes mértékben elkötelezettek a helyi operáció iránt, viszont szakértők szerint a banktitok intézményének meggyengülése és a fokozódó szabályozói problémák miatt nem lenne meglepő a 15 milliárd dolláros vagyont kezelő leány eladása - írja a Bloomberg.

Európa legnagyobb bankja, a HSBC Holdings piaci információk szerint azt tervezi, hogy eladja svájci privátbankját, ezzel is csatlakozva azokhoz a külföldi szolgáltatókhoz, amelyek visszavonulót fújnak a banktitok intézményének meggyengülése és a fokozódó szabályozói kihívások miatt. Az HSBC a genfi központú, 15 milliárd dolláros vagyont kezelő üzletágát kívánja értékesíteni....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés