Előfizetői tartalom

Megint a forint miatt rettegnek a gazdagok?

Szabics András Zsolt
A bő két évvel ezelőtti forintgyengüléshez hasonló folyamatokra lehettünk figyelmesek az utóbbi hetekben, a privátbanki ügyfélkörben azonban teljesen más reakciókkal találkozhatunk most az üzletágvezetők szerint. Annak idején a vagyonos ügyfelek 100 milliárd forint feletti vagyont vihettek külföldre az aggodalmak miatt, jelenleg viszont a kliensek nagyon higgadtak. Jól láthatóan nem Magyarországgal vannak problémák, egyszerűen az egész feltörekvő piaci régióban elromlott a hangulat. Éppen ezért sokan a lehetőséget látják a devizapiaci mozgásokban, az ügyfélkörben egyébként is magas devizakitettség tovább emelkedhet az innovatív megoldások hatására.

Bő két évvel ezelőtt, 2011 végén és 2012 elején jelentősebb forintgyengülésre került sor, a kedvezőtlen fundamentális háttér, a hitelminősítőktől érkezett sorozatos leminősítés bóvli kategóriába, valamint a finanszírozási kérdőjelek sok lakossági befektetőt elbizonytalanítottak. Az akkor készített cikkünkben a privátbankok is úgy nyilatkoztak, hogy rendkívüli...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés