Előfizetői tartalom

Újabb bank adta meg magát Amerikának

Portfolio
Európa legnagyobb offshore vagyonkezelési központja, Svájc tavaly nyáron kötött megállapodást Amerikával, egy új programot indítottak, hogy a kétes gyakorlatot folytató bankok tisztázzák magukat. Az adóelkerülésben vagy éppen adócsalásban segédkező bankok csatlakozhatnak a programhoz, eddig 106 bank tette ezt meg, tegnap éppen a Barclays svájci leánya állt be a sorba. A bank közlése szerint április végéig van lehetőségük, hogy az ügyfélportfóliót átvizsgálják, amelyet követően információkat kell kiadniuk és nagyobb büntetést is fizethetnek - írja a Reuters.

Még tavaly nyáron jutott megállapodásra Svájc és Amerika a kétes offshore számlákkal kapcsolatban, a keretegyezményhez több tucat bank csatlakozott már, viszont a külföldi bankok helyi leányai közül csak kevesen álltak be a sorba. A Barclays viszont tegnap bejelentette, hogy a svájci operációja megállapodott az amerikai hatóságokkal, és elfogadták a programban való részvétel...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés