Előfizetői tartalom

Százmilliárdok biztosításra - Hová folyt a pénz?

42 milliárd forinttal többet költöttünk tavaly biztosításra, mint 2012-ben. Ennek köszönhetően a magyar biztosítók 5,5%-os díjbevétel-emelkedést értek el 2013-ban. Még mielőtt azonban fordulatot ünnepelnénk a hosszú ideje vergődő piacon, érdemes a számok mögé néznünk: a 42 milliárdos növekmény 99%-a az egyszeri díjas életbiztosítások növekedéséből származott. Ahol ezen kívül volt még növekedés, az szinte kizárólag egyetlen társaság vagyonbiztosításának köszönhető. Ami 2014-et illeti, a nyugdíjbiztosítások év elején bevezetett adókedvezménye hozhat idén előrelépést.

A biztosítási szektor aktualitásairól szól a Portfolio.hu Biztosítási Konferenciája. Regisztráljon most! 2010 óta először ismét növekedett tavaly az az összeg, amelyet biztosításra költöttünk Magyarországon. A Magyar Biztosítók Szövetségének (MABISZ) tagjai 810 milliárd forintos díjbevételt értek el, ami 5,5%-os növekedést jelent 2012-höz képest.Kapcsolódó cikkünk2014.02.19Íme...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés