Előfizetői tartalom

Svájci bankárok tucatjai kerülhetnek börtönbe

Portfolio
Egy hónapja kemény kritikát fogalmaztak meg az amerikai igazságügyi minisztériummal szemben, a vádak szerint nem tettek meg mindent, hogy felderítsék a svájci adócsalási botrányt. Most a Szenátus két tagja írt levelet, amelyből kiderül, hogy több tucat bankár kiadatását kellene elindítani, az adócsalás gyanúja ugyanis esetükben felmerült, a vádlottak azonban nem jelentek meg az amerikai bíróságon. Szakértők szerint viszont a kiadatás nehézkes, mert az alpesi országban nem számít bűnnek az adócsalás - írja a Bloomberg.

Neves külföldi szakértők is elmondják véleményüket a befektetési lehetőségekről a Portfolio.hu vagyonkezelési konferenciáján. Regisztráljon Ön is! Két amerikai szenátor, Carl Levin és John McCain azt szorgalmazza az igazságügyi minisztériumnál, hogy kezdeményezzék legalább 30 svájci bankár kiadatását, akik a vádak szerint segítettek amerikai ügyfeleknek az adócsalásban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés