Előfizetői tartalom

Varga piruláját már nem tudták kiköpni a bankok

A kondíciós listákban szereplő tételek alapján a bankok 100 százalékban áthárították a tranzakciós illetéket az ügyfelekre, nekünk azonban kétségeink vannak afelől, hogy a teljes összeg befolyt a pénzintézetekhez. A bankok pénzügyi szolgáltatásokból származó bevétele ugyanis nem emelkedett annyival, mint amennyi illetéket be kellett fizetniük, ráadásul nőtt a teljes pénzforgalom is. A kormány nyáron egy huszáros támadással utólagosan az első négyhavi illeték kétszeresét, 75 milliárd forintot szedett be egyszeri pótadó formájában, amit már nem tudtak a bankok beárazni. Idén viszont már valóban a teljes összeget beszedhetik, feltéve, ha a szabályozók nem akadályozzák ezt meg.

Az elektronikus fizetési módozatokról is szó lesz a Portfolio.hu május 8-án megrendezésre kerülő Pénzügyi IT konferenciáján. Regisztráljon Ön is! A tranzakciós illeték áthárítása nem érhette meglepetésként sem a lakossági, sem a vállalati ügyfeleket, hiszen a kormányzati terhek egy részét eddig is megpróbálták ügyfeleiken bevasalni a bankok. A tranzakciós illeték...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés