Előfizetői tartalom

Az MKB megvásárlásával teljesülhet Orbán álma

Portfolio
Az új kormány is növelni akarja a magyar tulajdon arányát a bankszektorban - vélik a Morgan Stanley elemzői. A pénteken megjelent elemzés szerint az MKB felvásárlása 7-11%-kal növelheti az OTP céltartalék előtti profitját, a nettó eredményt azonban egészen addig nem javíthatja, amíg a kockázati költségek a válság előtti szintre vissza nem térnek, a bankadót pedig nem csökkentik jelentősen.

Hasonló témákról is szó esik a Portfolio.hu hitelezési konferenciáján. Regisztráljon Ön is! A Morgan Stanley elemzőinek véleménye így foglalható össze: A választások után felálló új kormány folytatja azt a politikát, amely szerint a bankszektorban növelni kell a magyar tulajdon részarányát. Ugyanakkor nem lesz annyira radikális nyomásgyakorlás erre vonatkozóan...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés