Előfizetői tartalom

Devizahitelek: itt az MNB bejelentése a bankoknak

Portfolio
A múlt héten jelzett intézkedések után ma újabb, a devizahitelek forrásait érintő fajsúlyos szabályozási változást jelentett be a Magyar Nemzeti Bank. Az intézkedés célja kettős: 1. erősíteni a bankok lejárati összhangját, 2. csökkenteni az MNB devizatartalék-tartási igényét. Ennek érdekében a bankszektor jelenleg hatályos Devizafinanszírozás Megfelelési Mutatóját (DMM) friss jegybankrendelettel szigorítja a jegybank: a tartalmi változás mellett a jelenlegi 65%-os minimumnak 2017 elejéig el kell érnie a 100%-ot. Az EKB támogatásáról biztosította a jegybank tervét, a bankok profitjára és a devizahitelek árazására gyakorolt hatása pedig várhatóan minimális lesz - hangzott el az MNB mai eseményén.

Hasonló témákról is szó esik a Portfolio.hu hitelezési konferenciáján. Regisztráljon Ön is! Ez az első olyan úgynevezett makroprudenciális szabályozási lépés, amelyet már az új, tavaly hatályba lépett jegybanktörvénynek megfelelően tesz a Magyar Nemzeti Bank - mondta a jegybank keddi háttérbeszélgetésén Nagy Márton ügyvezető igazgató. Az intézkedés célja...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés