Előfizetői tartalom

Hol vannak a nyugdíjpénzek?

Hiába vezették be év elején a nyugdíjbiztosítások adókedvezményét, az év első három hónapjában kevesebb pénz folyt be a rendszeres életbiztosításokba, mint egy évvel korábban, az elmúlt időszak slágerének számító egyszeri díjas termékekről nem is beszélve. Ennek ellenére négy éve nem látott nettó (!) pénzbeáramlás zajlott az életbiztosításokba, vagyis úgy tűnik, sikerült megállítaniuk a biztosítóknak a meglévő életbiztosításokat sújtó pénzkivonást. A nem-életbiztosítások eközben meglepően jól teljesítettek, a kötelező gépjármű-felelősségbiztosításoknál például folytatódott a díjbevételek tavaly megindult emelkedése. A MABISZ és az MNB friss statisztikáiból szemezgettünk.

Első ránézésre nem kezdte jól ezt az évet a magyar biztosítási piac. A Magyar Biztosítók Szövetségének (MABISZ) pénteken közzétett adatai szerint a díjbevételek az egy évvel korábbihoz képest 1,6%-kal csökkentek, és alig haladták meg a 241 milliárd forintot.2013 végéhez hasonlóan ezúttal is a nem-életbiztosítások teljesítettek jobban: ezek díjbevétele 3,9%-kal növekedett...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés