Előfizetői tartalom

Beütött a válság a Raiffeisennél - Így is sikerült a meglepetés (2.)

Portfolio
Az ukrán krízis ellenére a 124 millió eurós elemzői konszenzust jelentősen meghaladó, 161 millió eurós konszolidált adózott eredményről számolt be a Raiffeisen Bank International. Az első negyedéves gyorsjelentés fontosabb részletei: A nettó kamatbevételek 13%-kal emelkedtek egy év alatt, amiben egyszeri tételek is közrejátszottak. A céltartalék-képzés a várakozásoktól jelentősen elmaradva is 28%-kal magasabb volt az egy évvel korábbinál Ukrajnában a Krímből kivonult a bank. Az OTP-éhez hasonló, 24 millió eurós veszteséget ért el az ukrán leánybank az első negyedévben. A magyar leánybank továbbra is jelentősen veszteséges. A bank hozzáigazította kilátásait a "megváltozott környezethez": a céltartalék-képzése a tavalyi 1,15 milliárd euró után idén a menedzsment szerint 1,3-1,4 milliárd euró lehet. A nettó eredmény 3%-kal magasabb az egy évvel korábbinál A menedzsment arra számít, hogy hamarosan megérkezik az engedély az állami mentőcsomag (részvételi tőke) visszafizetéséhez.

Az ukrán helyzet miatt aggódva várta a piac a Raiffeisen csütörtökön reggel közzétett gyorsjelentését, bár ezzel együtt is az egy évvel korábbinál mindössze 21%-kal alacsonyabb, 124 millió eurós konszolidált adózott eredményt vártak a banktól.A piacot meglepve végül 161 millió euró lett az első negyedéves nettó eredmény, ami leginkább a vártnál magasabb nettó kamatbevételeknek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés