Előfizetői tartalom

Új kormány, régi bank - Mire készül az MFB?

A felületes szemlélőnek úgy tűnhet, lenyomta az MNB és az Eximbank az MFB-t a magyar kkv-hitelek refinanszírozásáért folyó állami versenyben. Nagy Csaba vezérigazgató szerint erről szó sincs, hangsúlyeltolódás azonban tényleg végbement a most már nyereségesen működő és a csontvázaitól sikeresen megszabaduló állami banknál. A társaság kiterjedt állami vagyonkezelést folytat és számos befektetése van, amelyekhez hasonlóan gazdaságpolitikai célokat segít majd a kínaiakkal hamarosan megkötendő 1 milliárd eurós megállapodás is.

Portfolio.hu: Több ezer kis- és középvállalkozás nyertese az MNB növekedési hitelprogramjának. Helyes a meglátás, miszerint az MFB inkább vesztett vele? Hiszen háttérbe szorultak a saját hitelprogramjai. Nagy Csaba: Nem, sőt azt gondolom, hogy mi is nyertesei vagyunk ennek a programnak. A kormánnyal és az Eximbankkal közösen az a célunk, hogy programjaikat sikerre vigyük, éppen...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés