Előfizetői tartalom

Keményen megvágta az MNB az Axa Biztosítót

Portfolio
Az életbiztosítási szerződéseket kezelő adatfeldolgozási, nyilvántartási és ellenőrzési rendszer hiányosságai és más jogszabálysértések miatt 22,5 millió forint bírságot szabott ki az MNB ma közzétett határozatában az AXA Biztosítóra, két volt vezető tisztségviselőjét pedig 1-1 millió forintra büntette. A biztosító szeptember végéig köteles kijavítani a megállapított hiányosságokat.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) átfogó vizsgálatot folytatott le az AXA Biztosító Zrt.-nél, amely jelentősebb jogszabálysértéseket is feltárt. A jegybank a vizsgálatba - amely többek között a társaságnak az időközben visszavont engedélyű Global Life Broker (GLB) biztosítási alkusszal való együttműködésére is kiterjedt - bevonta a biztosító korábbi vezérigazgatóját...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés