Előfizetői tartalom

Bosszankodnak az EKB döntése miatt az alapkezelők

Portfolio
A negatív kamatláb kevés teret hagy az alapkezelőknek, az egyöntetű vélemény szerint a részvénypiacok új történelmi csúcsra emelkedésével alig lehet jó befektetési lehetőséget találni. Az értékeltségek Európában és Amerikában is magasan találhatók. Esetleg a gazdasági növekedés beindulására játszva meg lehet próbálkozni a ciklikus papírokkal, de például a hagyományos osztalékfizető papírok helyett is érdemes olcsóbb alternatívát keresni - írja a Reuters.

Az Európai Központi Bank a múlt héten több fontos bejelentést is tett, a likviditásbővítés meg is tette a hatását, az európai részvényindexek hatéves magasságba emelkedtek. Ez a befektetők számára jó hír, viszont az alapkezelők nem tartják annyira üdvözítőnek a folyamatokat, a monetáris politika jelenlegi iránya nem hagy nekik a részvénypiacon jó beszállási pontokat....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés