Előfizetői tartalom

Mit keres egy orosz óriás a magyar és a német bankpiacon?

Palkó István
Harmad akkora költséggel üzemeltethető egy direktbank, mint hagyományos társai - mondja Hámori András. Növekedni akar Magyarországon és a régióban is a még viszonylag újnak számító Sberbank, a legnagyobb orosz bankként ismert hitelintézet ehhez részben az interneten gyűjtött németországi betétekből tervezi előteremteni a forrásokat. A régiós leánybankokat tömörítő Sberbank Europe lakossági üzletágért felelős igazgatósági tagja a devizahiteles csomagról, az orosz-ukrán konfliktus hatásairól és a direktbankok jövőjéről is beszél interjúnkban, amely épp egy budapesti fióknyitás előtt készült.

Portfolio: Magyarországon bankfiókot nyitottak a napokban, Németországban viszont direktbankot indítanak. Ennyire eltér ez a két piac? Hámori András: Magyarországon univerzális bankként vagyunk jelen, míg Németországban egy szűk szegmensben szeretnénk versenyképesek lenni.. Amíg Magyarországon nagyon fontos a fióki értékesítés, a német piacon az internetes lehetőségekre...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái