Előfizetői tartalom

Devizahiteles csomag: melyik bank megy csődbe?

Jövőre közel 1000 milliárd forintot kell kifizetniük a magyar bankoknak a devizahiteles csomag miatt. Mivel a bankok maguk is jórészt "hitelből" gazdálkodnak, amit nekik is törleszteniük kell (pl. ki kell fizetni a betéteseket), sokan teszik fel a kérdést: nem mennek csődbe emiatt néhányan? A három legfontosabb szempont alapján próbáljuk most ezt megválaszolni. Véleményünk szerint mindegyik bank messze van attól, hogy a devizahiteles csomag miatt csődbe menjen.

Három szempontunk az alábbi:eredmény - jelentősége: a bankok tulajdonosainak jövedelmet, a banknak organikus növekedési lehetőséget biztosít, tőke - jelentősége: a veszteségek elviseléséhez szükséges puffert jelenti, biztosítja a folyamatos működőképességet, a szabályozói követelményeknek való megfelelést, likviditás - jelentősége: azonnali fizetőképességet biztosít...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés