FONTOS Kiderült, pontosan mennyi pénzt kap novemberben egy átlagnyugdíjas
 
Előfizetői tartalom

Megtudtuk: káosszal fenyeget a devizahiteles elszámoltatás

Turzó Ádám Pál
A bankok és a szabályozók között a devizahiteles perek színfala mögött már nem a bruttó 900-1000 milliárd forintos bukóról vitatkoznak, hanem arról, hogyan lehet bírságok nélkül megúszni az elszámoltatást. Ugyanis az egyáltalán nem biztos, hogy technikailag problémamentesen végre tudják hajtani egy több oldalas bonyolult képlet átvezetését a banki rendszereken. Persze gőzerővel keresik a megoldást, de például a számításokhoz szükséges adatok egy része csak papíron vagy olyan elektronikus formában létezik, amivel még rengeteg munka van. Az informatikai gigaprojektek mellett az ügyfelek kiértesítése is százmilliós nagyságrendű költséget jelenthet egy-egy nagybanknál. A rejtelmes tárgyalásokról tudtunk meg fontos információkat.

Nagy felfordulást okozott az elszámoltatás. Jön a nagy elszámoltató képlet A bankok által tisztességtelenül beszedettnek minősített törlesztéseket vissza kell téríteni az ügyfeleknek, az összegeket a hitelek teljes futamidején a díjak felmerülésének adott pillanatában történt tőkeelőtörlesztésként kell elszámolni. Ez lesz a bankok nagy elszámoltatása, mely jövő...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái