Előfizetői tartalom

Stabil vagy gyenge forintárfolyam - melyik jobb az exportnak?

Portfolio
A vállalatok külpiacra lépésében fontos szerepe van a hazai bankoknak. Egy személyre szabott és a gazdasági kihívásokhoz is alkalmazkodó hitelkonstrukció ma már elengedhetetlen feltétele egy sikeres exportnak, de nem lehet elmenni az árfolyamkockázat-kezelés fontossága mellett sem. Többek között erről is szó esett a Portfolio Export konferenciájának első panelbeszélgetésén.

A bankoknak is fontos szerep jut a külpiacra lépés előmozdításában Csorba Zoltán, a Raiffeisen Bank Kereskedelemfinanszírozás és Okmányos Főosztályának főosztályvezetője szerint, bár jelentős alapkamat csökkentésen vagyunk túl, de az exportőrök terhe még mindig a duplája a nyugati országokban működő exportáló cégek terheihez képest. Szerinte fontos, hogy a kamattámogatott...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés