Előfizetői tartalom

Halálfélelemben a lakosság? - Meglepő számok érkeztek a biztosítóktól

Meglepő, de nem az év eleje óta adókedvezményt élvező nyugdíjbiztosítások hajtják igazán a magyar biztosítási piac motorját. A legnagyobb növekedést a halálesetre szóló életbiztosítások hozták - mutatják a statisztikák. Ami pedig az egyes biztosítókat illeti, a 17 milliárdos harmadik negyedéves díjbevétel-növekedés mögött 70%-ban a kiemelkedő negyedévet záró Posta Biztosító egyszeri díjas életbiztosítási állnak, a piac egésze tehát nem táltosodott meg az egyébként örvendetes, 9,3%-os díjbevétel-növekedés ellenére.

Ahogy arról hétfőn beszámoltunk, 4,9 milliárd forintos adózott nyereséget értek el a harmadik negyedévben a magyar biztosítók, és ezzel idén 20,6 milliárd forintos profitnál járnak. Eredményszempontból hasonlóan alakulhat az idei év a tavalyihoz.A díjbevételek viszont örvendetes módon növekednek: 9,3%-kal nőttek egy év alatt, ebből a 47%-os súlyt képviselő nem-élet üzletágnál...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái