Előfizetői tartalom

Lássuk a számokat: ennyivel csökkennek a törlesztőrészletek

A tőketartozás 16%-kal, a törlesztőrészlet pedig 28-29%-kal csökkenhet egy átlagos devizaalapú jelzáloghitel esetében jövőre. A csökkentett törlesztőrészletet a múlt héten elfogadott forintosítási törvény alapján először májusban "élvezhetik" az ügyfelek. Az egyes devizahitelesek között óriási eltérések lehetnek, rendkívül érdekesek tehát a jegybanki adatok abból a szempontból, miként oszlik el a devizahitelesek sokasága a tartozáscsökkenés mértéke és a forintosítás utáni kamatszint alapján. Az alábbiakban egyúttal összefoglaljuk az elszámolások és a forintosítás legfontosabb tudnivalóit is.

A tőketartozás csökkenése Jövő márciusban és áprilisban kell megkapniuk az ügyfeleknek a tájékoztatást a bankjuktól arra vonatkozóan, mennyivel csökken a tőketartozásukaz árfolyamrés érvénytelensége és az egyoldalú kamatemelések érvénytelenségemiatti elszámolások következtében. Az elszámolás visszamenőlegesen, február 1-jével lesz hatályos, és minden devizahitel-szerződésre...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés