Előfizetői tartalom

Többet ér a CIG Pannónia, mint a piac gondolja

Az elmúlt egy hónapban a CIG Pannónia (Pannónia) részvényeinek árfolyama újra a történelmi minimum ár szintjére zuhant. A biztosító részvényeinek idei eddigi teljesítménye egyértelműen csalódás a piaci szereplők számára. A részvényárfolyam év eleje óta 25 százalékot esett, ezzel a BUMIX-et 33 százalékkal, a BUX-ot 20 százalékkal, míg és az európai biztosítási szektor teljesítményét mérő benchmark indexet (Bloomberg: SXIP) - forintban számítva - 42 százalékkal múlja alul. Az árfolyamesés okait röviden áttekintve a társaság várakozásoktól elmaradó harmadik negyedéves eredményét, a közvetítői csatornák közelmúltban bekövetkezett átrendeződését, a Széchenyi Bank bukása miatt nagy eséllyel odavesztett 170 milliónyi bankbetét, az intézményi érdeklődés apadását, valamint a részvényforgalom visszaesését kell okvetlenül kiemelni. Tekintettel a Pannónia részvényeket övező törékeny befektetői bizalomra, indokoltnak látjuk hosszabban kifejteni a biztosítóval kapcsolatos álláspontunkat - írja Vágó Attila, a Concorde vezető elemzője. Írását az alábbiakban teljes terjedelmében közöljük, az ábrák a Portfolio ábrái.

A Pannónia vitathatatlanul kihívásokkal teli időszakon megy keresztül. Ugyan a biztosítási piacon zajló folyamatok - a nyugdíjbiztosítási termékek fokozott térnyerésével - ígéretesnek és reményteljesnek mondhatók, a verseny egyre élesebb, bizonyos piaci szegmensek telítettek, a piac mérete alapján pedig nem indokolt nagyszámú szereplő jelenléte. Pillanatnyilag 29 biztosítótársaság...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés