Előfizetői tartalom

Minket irigyelnek most az osztrák és a lengyel frankhitelesek

"Isten velünk van" - jellemezte egy piaci megfigyelő a Reutersnek a magyar jelzáloghitelesek helyzetét. A tavaly novemberben elindított forintosításnak köszönhetően ugyanis már nem kell, hogy fájjon a fejük a mostani frankerősödés miatt. Más országok frankhitelesei nem ilyen szerencsések: különösen a lengyeleknek és az osztrákoknak fáj a svájci jegybank lépése. Lengyelországban megnőtt egy devizahiteles csomag esélye.

Óriási érdeksérelmeket okozott csütörtökön közzétett döntésével a svájci jegybank szerte Közép-Európában. Elsősorban az alábbiak bosszankodhatnak:devizaalapú autóhitellel és autólízinggel rendelkezők, devizaalapú személyi kölcsönnel rendelkezők, devizaalapú vállalati/vállalkozói hitellel rendelkezők, hiszen ezeket nem forintosítják Magyarországon sem, devizaalapú...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés