FONTOS Robert Kiyosaki: a világtörténelem legnagyobb összeomlása kezdődhet
 
Előfizetői tartalom

Durranni készül Matolcsy legújabb csodafegyvere - Nagyot fog szólni?

Palkó István
A kis- és középvállalkozásoknak egyértelműen kedvező, a bankoknak enyhén pozitív, a Magyar Nemzeti Banknak enyhén költséges - foglalható össze véleményünk az MNB szerdán bejelentett, NHP+ elnevezésű programjáról. A legnagyobb kérdést azonban csak a következő hónapok döntik el: az NHP eddigi teljesítményével ellentétben sikerül-e végre látható fordulatot hoznia a kkv-k hitelpiacára? Gyakorlati példán szemléltetjük, mi várható a Növekedési Hitelprogram kiterjesztésétől az egyes hiteleknél. A keresleti volumen ösztönzésén keresztül lehet kedvező hatása a programnak, amely egyébként jegybankoktól szokatlan kockázat-átvállalást tartalmaz.

A bejelentésről:Kapcsolódó cikkünk2015.02.18Megérkezett Matolcsyék nagy bejelentéseAz NHP+ lényegeMárcius közepétől év végéig azok a kkv-k is kaphatnak a legfeljebb 2,5%-os kamatozású hitelből, amelyek eddig nem. Ezt úgy éri el az MNB, hogy a bankok hitelezési veszteségét 50%-ban átvállalja, csökkentve ezzel a bank által felszámított kamatszintet. Ez azonban nem általános...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái