Előfizetői tartalom

Erste-vezér: a Quaestor-ügy még megoldható

Nem fuccsolt be a magyar Erste eladása, a kormány és az EBRD képviselői már vizsgálják a bank adatait, az árazás a számok és az ötéves terv alapján dől majd el. Bár számítottak kihívásokra, ennyire azért nem, a quaestorosok kártalanításával kapcsolatban pedig kompromisszumos megoldásban bíznak - árulta el Jelasity Radován, az Erste elnök-vezérigazgatója. Az Erste intenzív növekedési stratégiát követ, ezt a leendő új tulajdonosok is támogatják, így akár bankvásárlásokra is lehet számítani. Bár mindig benne van ez is a pakliban, tömeges fiókbezárásokra és elbocsátásokra nem kell készülni. Az MNB eszközkezelőjének szívesen eladnának a bedőlt hitelekből, és azt is megtudtuk, hogy idén még nem lesz nyereséges a bank, de 2016-ra már profittal számolnak. Az elszámolásról, a devizás autóhitelek forintosításáról, az Erste brókercégének beolvasztásáról és a magáncsődről is megkérdeztük az Erste első emberét.

Portfolio: Andreas Treichl szerint a Quaestor-kötvényesek kártalanításával a kormány felrúgta az EBRD-vel és az Erstével kötött megállapodást. Ez azt jelenti, hogy befuccsolt az Erste 15 százalékos eladása? Jelasity Radován: Mi továbbra is haladunk az eredeti ütemterv mentén, a héten nyitottuk meg az adatszobát, ahogy az állam, úgy az EBRD képviselői is beléptek, nézik...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés