Előfizetői tartalom

Orbán és Putyin egyszerre? - Bécsből üzen a Raiffeisen vezére

A legnagyobb magyarországi bankok egyike kíván maradni a Raiffeisen - cáfolja az ellentétes várakozásokat a Portfolio-nak adott interjújában Karl Sevelda, az anyabank vezérigazgatója. A Raiffeisen Bank International alaposan megszenvedte az Orbán-kormány "populista intézkedéseit", amelyekkel bizony összefüggésben állnak április végén bejelentett itteni leépítéseik. A válságnak szerinte nincs még vége, de Magyarország Romániához hasonlóan rövidesen ismét bekerülhet a leggyorsabban növekvő bankpiacok közé. Ehhez persze a kormánynak is tartania kell a szavát. Elégedett a profitgyár orosz leánybankkal, és nem szeretne visszatérni a hidegháborús ellenségképekhez, miközben a szabályozói túlkapásokban nagy kihívást lát az osztrák bankvezér.

Legutóbbi bejelentésük alapján kijelenthető, hogy lemondott az univerzális nagybanki jelenlétről a Raiffeisen Magyarországon? Nem. Még a leánybank újrapozícionálását követően is az ország egyik legnagyobb bankja vagyunk. Igaz, kissé csökkenteni fogjuk fiókjaink számát. Ez azonban nem jelenti azt, hogy feladnánk igényünket, hogy az ország legfontosabb bankjai közé tartozzunk...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés