Bank

Megvan, ki veszi meg a magyar Citibank lakossági üzletágát

Portfolio
Jó úton jár az Erste Bank, hogy megvegye a magyarországi Citibank lakossági üzletágát - értesült a Reuters. A nyilvános adatokból nem derül ki, mekkora portfólióról lehet szó.
Tavaly októberben jelentette be a Citigroup, hogy 10 más országhoz hasonlóan kivonul a magyar lakossági üzletágból. Most négy banki forrás is megerősítette a hírügynökségnek, hogy az osztrák Erste lehet a vevő. Két forrás szerint meghozták már a döntést, egyikőjük szerint pedig körülbelül egy hónap múlva jöhet a bejelentés. Az ügylet állítólag közel 10%-kal növelheti a magyar Erste jelenlegi méretét.

A Citibank lakossági üzletágáért több más bankhoz hasonlóan versenyben vagyunk. Ez az egyetlen bank, amely iránt konkrét érdeklődésünket fejeztük ki Magyarországon. Nyitottak vagyunk az akvizíciókra, de nem bármilyen áron: az árazás most nagyon fontos kérdés, drágán semmiképp sem akarunk bankot vásárolni

- nyilatkozta Andreas Treichl, az Erste Group vezérigazgatója márciusban a Portfolio-nak.

A Citibank nem erősítette meg a friss értesülést, Hencz Éva szóvivő szerint a jelenlegi szakaszban nem hozhatják nyilvánosságra a lakossági üzletág eladásának a részleteit. Hozzátette azonban, hogy az értékesítés a korábban közzétetteknek megfelelően nem érinti a vállalati portfóliót és a Citi budapesti szolgáltatási központját sem. Az Erste Group egyik bécsi szóvivője pedig úgy kommentálta az értesülést, hogy:

Kifejeztük érdeklődésünket. Várjuk az eredményt.

A Citibank, amely 1995-ben indította el lakossági üzletágát Magyarországon, ma már csak 10 fiókkal rendelkezik az országban, ezek mindegyike Budapesten található. A társaság 2009 óta az írországi székhelyű Citibank Europe Plc. fióktelepeként működik, és nem hozta nyilvánosságra magyar operációjának pénzügyi adatait. A legutóbbi elérhető, 2013-as adatok szerint a bank hitelállománya 142,1 milliárd, betétállománya pedig 428,8 milliárd forint, de hogy mindebből mennyi a lakossági üzletágé, nem tudni. A magyar Citibank lakossági üzletágára elsősorban olyan vevőt kell találni, amely érdekelt a fogyasztási hitelezésben (különösen a hitelkártyákban, amelyben élen jár a bank), emellett a Citibank prémium- és privátbanki réteghez tartozó ügyfelek kiszolgálásában - írtuk az eladási szándék tavalyi októberi bejelentésekor.
Thomas Cook
Thomas Cook
shutterstock_564998512
Frankfurt Stock Exchange
HUNGARY - NOVEMBER 17:  Hungarian Forint notes of differing denominations (Photo by Balint Porneczi/Bloomberg via Getty Images)
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Tőzsdetanfolyam
Légy tudatos a pénzügyeidben, vedd a saját kezedbe az irányítást.
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Pénzügyi modellező

Pénzügyi modellező

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
2019. szeptember 25.
Követeléskezelési trendek 2019
2019. október 1.
Öngondoskodás 2019
2019. október 16.
Budapest Economic Forum 2019
2019. október 17.
Portfolio-MAGE Ipar 4.0 konferencia 2019
freddie mac fannie mae fhfa