Előfizetői tartalom

Nem is sejtik a volt devizahitelesek, miről csúszhatnak most le

Van olyan nagybank, amely válságtanácskozást hívott össze, mivel jócskán elmarad a várttól a hitelkiváltás iránt komolyan érdeklődők száma - értesült a Portfolio. A bankok nekünk küldött "hivatalos" válaszai alapján is elenyésző egyelőre azon egykori devizahitelesek száma, akik kihasználták már a legkésőbb július végéig élő díjmentes hitelfelmondási lehetőséget. Paradox módon kissé az MNB újraindult kamatcsökkentési sorozata is visszavetheti a kiváltási kedvet, ugyanis ennek köszönhetően egyébként is csökken a törlesztési teher. Egy hónapon belül eldől, elmarad-e végül a várt intenzív hitelkiváltási hullám, mindenesetre elég nagy azok aránya, akik havi sok ezer forintot spórolhatnának vele.

Egyre jobban szorít az időA Sberbanknál, az UniCreditnél és az MKB-nál "elenyésző" mértékben, a Raiffeisennél "minimális számban", a Budapest Banknál "elvétve", az Axánál 1%-nyian mondták fel eddig a forintosított devizahitelüket, pedig az idő most már egyre jobban szorít:Ha a deviza vagy devizaalapú fogyasztói jelzálogkölcsön-szerződés e törvény szerint forintalapú...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés