Előfizetői tartalom

Rémálom: egy teljes bankrendszer táncol a szakadék szélén

A nyugdíjasok szerdai rohamához képest egy sokkal fenyegetőbb veszély leselkedik most a görög bankokra: egyszerűen a létük forog kockán. A kiáramlott betétek, az elértéktelenedő állampapírok és a nem fizető hitelek egyszerre tartják rettegésben a szektort. Cikkünkben 8 ábrán foglaljuk össze, hogy álltak eddig pénzügyileg, mi a helyzet balkáni piacaikon, és mi vár a bankokra, ha Görögország tényleg csődöt mond.

A három legnagyobb fenyegetésHárom vészesen nagy kockázatot látunk most a görög bankrendszer esetében, ezek közül mindegyik a létében fenyegeti a szektort: Görögországban e hét eleje óta nem nyitnak ki a fiókok (a nyugdíjak szerdai hozzáférhetővé tételét leszámítva), a készpénzfelvételt pedig ügyfelenként napi 60 euróban korlátozták náluk. Tőkekorlátozást...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés