Előfizetői tartalom

Indulhat a forinthiteles elszámolás

MTI
Augusztus 1-jétől megkezdik a forinthiteleseknek és a kölcsönüket ténylegesen devizában törlesztőknek az elszámolások kiküldését a bankok. Az elszámolás eredményeként jóváírandó, visszafizetendő összeg az MNB várakozásai szerint kisebb lesz, mint a devizahiteleseknél, többek között azért, mert itt nincs árfolyamrés-elszámolás - mondta Binder István, a jegybank felügyeleti szóvivője az MTI-nek.

A szóvivő ismertette: a pénzügyi intézmények április 30-i adatszolgáltatása szerint mintegy 3,5 millió elszámolási kötelezettséggel érintett forint-, és mintegy 16 900 ténylegesen devizában törlesztett hitelszerződés van. Hozzátette, e számok még változhatnak, mert magukba foglalják a bankok által indított perek és az MNB közérdekű keresetei által érintett követeléseket...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés