Előfizetői tartalom

200 milliárdos lyuk az amerikai bankoknál

Portfolio
Az amerikai jegybank által hozott új szabályok értelmében a nyolc legnagyobb amerikai banknak 200 milliárd dollárnyi plusz tőkét kell képeznie egy újabb pénzügyi válság elkerülése érdekében. A tegnap bejelentett módosítások azokra a bankokra vonatkoznak, amelyek rendszerkockázati tényezők lehetnek, a legnagyobb tőkeemelés pedig a JP Morganre vár - írja a Financial Times.

A Fed közlése szerint a nyolc érintett bankból a JP Morgan kivételével mindegyik pénzintézet teljesíti a követelményeket. Ennél a banknál, ha eleget tesz a Fed kérésének, 12,5 milliárd dolláros tőkehiány keletkezne. Amennyiben pedig a bankok nem teljesítik a jegybanki követelményeket, osztalékbeli és bónuszbeli korlátozásokkal is szembenézhetnek. Az újabb elvárásokat...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés