Előfizetői tartalom

Távozott a kötvényguru, máris jobban teljesít az alapja

Portfolio
Érdekes fordulat következett be egy évvel azután, hogy Bill Gross távozott a Pimcótól: azok a befektetők, akik kitartottak a korábban Gross által kezelt Total Return alap mellett, most 1,7%-os hozamnak örülhetnek, míg azok, akik Gross mostani alapjában tartják a pénzüket a Janusnál, jelenleg mínusz 2,5%-os teljesítményt láthatnak. Ezzel a Pimco rácáfolt azokra az egy évvel korábbi piaci félelmekre, hogy a kötvényguru távozását követő tőkekiáramlásokat jelentősen megszenvedi majd a Total Return kötvényalap teljesítménye - írja a Financial Times.

Múlt év szeptemberében még sokan azt várták, hogy Gross távozása nemcsak jelentős tőkekiáramlást jelent majd a Pimcónak, hanem komoly teljesítményvesztést is. Maga Gross akkor úgy nyilatkozott, hogy jobb teljesítményt tud majd elérni egy kisebb méretű alap menedzselésével. A várakozásokhoz képest a valóság kicsit másképp fest: bár a Pimco Total Return alapjából valóban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés