Bank

Erste-vezér: Orbán Viktor mindent betartott, amiben megegyeztünk

Portfolio
Magyarországot és Szlovákiát sikerült meggyőzni a bankadó csökkentéséről, most Ausztrián a sor - jelezte Andreas Treichl, az Erste Group első embere az osztrák Der Standardnak adott interjújában. Az Erste Bank Hungary 30%-ának eladása 2-3 hónapon belül tető alá kerülhet. Orbán Viktor szerinte mindent betartott az EBRD-Erste-megállapodásból, Angela Merkel menekültpolitikája viszont nem számolt a következményekkel, az EU-é pedig egyenesen átgondolatlan.
Andreas Treichl többek között az alábbiakról beszélt az interjúban:
  • Abba tudnám hagyni, de a bank az én gyermekem - válaszolta a bankvezér arra a kérdésre 2020-ig meghosszabbított vezérigazgatói megbízása kapcsán, nem tudja vagy nem akarja-e abbahagyni. Az Erste Group kikerült a nehéz helyzetéből, és úgy véli Treichl, személyesen hozzá tud még járulni a fejlődéséhez.
  • Távozásakor legalább három utódjelöltet szeretne a felügyelőbizottság figyelmébe ajánlani, van is már néhány jelöltjük. Az utódnak mindenek előtt az ügyfelek igényeit kell jól ismernie, de többek között Közép-Európa felé is nyitottnak kell lennie.
  • Magyarországon és Szlovákiában sikerült meggyőzni a kormányokat arról, hogy csökkentsék a bankadót, Ausztriában viszont még dolgoznak ezen. Azt remélik, ott a német szintre csökkenthetik, ami egyébként tizede csak az osztrák bankadónak. Az osztrák kormánnyal folytatott tárgyalásokról azonban nem beszélnek, ahogy erről megállapodtak velük.
  • Az Erste Bank Hungary 15-15 százalékának eladása a magyar állam és az EBRD részére 2-3 hónapon belül tető alá kerülhet.
  • Orbán Viktor mindent betartott, amiről az Erstével és az EBRD-vel megállapodott.
  • Angela Merkel menekültproblémára adott reakciója "nagyon szép", a következményei azonban nem azok, ugyanis a kancellár nem gondolt eléggé a következményekre. Nem sikerült a kancellárnak szolidaritáshullámot kiváltania. Európa egyébként is hektikusan, koordinálatlanul, átgondolatlanul kezeli a menekültügyet.
  • Treichl híve az európai bankuniónak és az egységes betétbiztosítási rendszernek, de egyelőre nem a mostani a megfelelő időszak arra, hogy ezt felállítsák, ugyanis a nemzeti betétbiztosítási rendszerek nagyon különbözőek. Egymáshoz kellene először közelíteni őket.


Erste-vezér: Orbán Viktor mindent betartott, amiben megegyeztünk
Andreas Treichl, az Erste Group vezérigazgatója
Este jön a vihar! Másodfokú riasztásokat adott ki az OMSZ
Visszatérne a Boeing 737 Max, aggódnak a repülővel utazók
Megkezdi Európa meghódítását a kínai Alibaba
Hatvanezer autót kell visszahívnia a Mercedesnek
Nagy változás jön a Mátrai Erőmű vezetésében
FrankfurtTőzsde
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Esti szeminárium
Tőzsdei hullámlovaglás kezdő kereskedőknek.
A tőzsdei tankönyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu
2019. november 14.
Portfolio Banking Technology 2019
2019. november 20.
Office Stage - Út a hatékony irodához
2019. november 20.
Big Office Day Konferencia 2019
2019. november 20.
Big Office Consumption Based IT 2019
jamie dimon_getty