Előfizetői tartalom

Az Erste-vezér szerint az EKB elveszi a bankok döntési szabadságát

Portfolio
A Die Presse osztrák lapnak adott interjújában Andreas Trecihl, az Erste Group vezérigazgatója aggodalmát fejezte ki az Európai Központi Bank (EKB) túlzott hitelezési szabályai miatt. Treichl szerint ezzel az EKB elveszi a bankok jogát attól, hogy szabadon megválaszthassák, kinek nyújtanak hitelt - írja a Reuters.

Nagy aggodalommal tölt el az, hogy az EKB a hitelezés sztenderdizálása felé löki a bankszektort - fogalmaz az interjúban Trecihl. Elmondása szerint az Erste Groupnak minden 25 ezer eurót meghaladó hitelnyújtást jelentenie kellene az EKB-nak az AnaCredit elnevezésű adatgyűjtési projekt keretében. Treichl szerint ezzel a végén már nem adatgyűjtésről lesz szó, hanem arról, hogy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés